31.5.10

Die Deutsche Märchenstraße - Saksalainen satutie 14.-16.05.2010

Vähän viiveellä tulee nyt näitä kertomuksia, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Kyseessä on nyt siis tämä viikonloppureissu, jonka aiheena oli siis "Die Deutsche Märchenstraße" eli suomennettuna jotakuinkin "Saksalainen satutie". Ja se siis tarkoittaa reittiä joka liittyy Grimmin veljesten elämään ja satuihin. Me kierrettiin vain eteläisempi osa reittiä joka liittyy enemmän itse veljeksiin, pohjoinen osa liittyy sitten enemmän itse satuihin. Oli todellakin mielenkiintoinen reissu, tuli nähtyä yhteensä kahdeksan eri kaupunkia: Hanau, Marburg, Kassel, Hannoversch Münden, Göttingen, Sababurg, Fritzlar ja Hoberg/Efze (kaks viimeistä oli tosi pieniä mutta viihtyisiä).

Hanaussa, Grimmin veljesten synnyinkaupungissa, kierretiin vain jonkin verran ja käytiin kahvilla, ihan mukava kaupunki, mutta muuta erikoista ei oikeestaan ollut kuin Grimmin veljesten patsas, ja kaupungintalo, jonka tornista (tms) kuului keskipäivällä mielenkiintoinen soitto.

Marburgissa viivyttiin sitten pitempään, siellä siis rakkaat veljeksemme opiskeli aikoinaan. Käytiin linnaa katsomassa, ja linnan edustalla oli pienessä mökissä sen niminen systeemi kuin "Kamera Obscura" (jos kirjotin oikein), ja se oli tosi mielenkiintoinen! Seisottiin pyöreen valkosen pöydän ympärillä ilman valaistusta ja katossa oli sellanen systeemi, että peilien avulla heijastettiin pöydälle kuvaa ympäristöstä, ja ihan livenä! Pysty siis näkemään miten ihmiset ja autot liikkui ja kaikkea, ja meidän "opas" tai mikä lienee näytti kaikkia mielenkiintoisia juttuja. Sitä ne kai keskiajalla käytti linnan ympäristön tarkkailuun vihollisten varalta.


Hannoversch Münden (eka kuva alla) oli sievä pieni kylä jossa tehtiin vain pieni kävelyretki ja jatkettiin matkaa Göttingeniin. Siellä meillä oli opastettu kaupunkikierros siinä keskustan tuntumassa, ihan oli mielenkiintoista mutta sato vettä ja oli niin KYLMÄ ettei ihan koko ajan jaksanut keskittyä. Käytiin myös kaupungintalolla, joka tosi mielenkiintoinen sisältä, siellä oli paljon seinämaalauksia ja kaikenlaista (ja LÄMMINTÄ).

Sababurgissa kierrettiin villieläinpuistossa, jossa oli monenlaisia eläimiä, tosin kaikki ei kyllä tosiaankaan ollut ihan alkuperäisiä saksalaisia eläimiä, esim kenguruja ja pingviinejä tuskin elää täällä villinä, ja oli siellä ihan supisuomalaisia porojakin! Tai väittäisin että ei ihan alunperin suomesta kun ei ne ihan meidän Pettereiltä näyttänyt. Siellä nähtiin myös petolintunäytös, pöllöjä, haukkoja ja loppuhuipennukseksi mahtava valkopääkotka! Todella upea lintu. Viimesenä käytiin vilkaisemassa Sababurgin linna, jota kutsutaan Prinsessa Ruususen linnaksi, mutta täytyy sanoa että ei se niin näkemisen arvoinen loppujen lopuksi ollut, tosi vaatimaton ja kaiken kukkuraksi rakennustelineet nätisti pilaamassa näkymän.. Mutta onpahan nähty ja voinpahan sanoa että olen sen nähnyt!

Kasselissa, jossa molemmat yöt yövyttiin, käytiin illalla katsomassa pari kapakkaa, mikä merkitsi pientä väsymystä seuraavana päivänä.. Samassa kaupugissa käytiin sitten Grimmin veljesten museossa, missä oli kaikkea kivaa mutta oli yllättävän pieni. Sitten käytiin Kasselissa sijaitsevalla Wilhelmshöhen linnalla, joka oli kyllä hieno paikka. Siellä oli hieno puutarha ja "vesiputousesitys", vettä laitettiin laskemaan tosi moniportaisestia vesiputouksesta tms, ja sitä oli hauska seurata kun se lopulta päätyi syvään altaaseen putouksen alapäässä. Ja kun kiivettiin itsemme kipeiksi satoja portaita, niin näköala oli sanalla sanoen mahtava! Koko Kasselin kaupunki silmien alla.

Kotimatkalla sitten vierailtiin nopeasti Fritzlarissa ja Homberg/Efzessä (jälkimmäinen tunnetaan ilmeisesti kahdella eri nimellä) jotka siis oli ihan sööttejä pieniä kaupunkeja, mutta voimat oli niin lopussa ettei enää jaksanut niin paljon innostua kuvaamaan kaikkea mahdollista (ja ehkä hyvä niin, kuvia on muutenkin ihan reippaasti tältäkin reissulta).

Se oli siis sellainen reissu, ja lisää on tulossa, odottakaa vain!

Lg! ( =Liebe Grüße =rakkaita terveisiä)

PS. Mukaan tarttui tuliaisiksi melkein tuhatsivuinen TÄYSI painos Grimmin veljesten saduista ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti