6.6.10

Vähän päivitystä

Ei oo tullu oikein nyt tänne kirjoteltua liian pitkään aikaan. Ekan viikon jälkeen on ehtiny tekemään ja näkemään kaikenlaista, yritän nyt jälkikäteen pikkuhiljaa päivitellä tänne tärkeimmät kuulumiset.

Nyt tosiaan jo kahdeksatta viikkoa täällä viettelen, ihan uskomatonta! Oon tavannut paljon erimaalaisia ihmisiä aina korealaisista ja kiinalaisista espanjalaisiin ja amerikkalaisiin, ja tietysti saksalaisia, kuinkas muuten. Ollaan pidetty pari suklaafondue- ja karaokeiltaakin, ja tavoitteena olis nyt ostaa itsellekki sellanen suklaafondue-juttu ja karaoke-mikit. Kerran "opiskeltiin" vähän indonesiaakin, ja osaan nyt taas yhtä kieltä lisää, tosin en nyt vielä kovin pitkälle pysty keskustelemaan. Mutta sen verran voin sanoa, että ymmärrän nyt paremmin miksi eräät banaaniliköörit on nimeltään Pisang ja Pisang Ambon ;) Mikä mielenkiintoisinta, kyseinen indonesialainen tyttö opettelee suomea ja tulee Suomeen yhden saksalaisen tytön kanssa heinäkuussa kielikurssille. Ja itse yritän opettaa yhdelle toiselle saksalaiselle tytölle suomea, joka tulee myös Suomeen syksyllä vuodeksi. Me tehdään siis sellaista Face2face-juttua et kumpikin opetetaan toisillemme omaa äidinkieltä. Mikä näitä ihmisiä vaivaa kun ne haluaa oppia suomea?! ;D

Würzburg on edelleen tosi kaunis, ainut mikä harmittaa on se, että ne puiston vaaleanpunaiset puut on muuttunu vihreiksi. Ei sillä, parempi kuitenkin vihreinä kun ilman lehtiäkään. Oon käynyt parilla lyhyemmällä reissulla ja nähnyt vähän muitakin kaupunkeja jo, mikä on ollut tosi mielenkiintosta, täällä kaikki näyttää niin erilaiselta verrattuna Suomeen. Mutta niistä tulee vielä lisää myöhemmin. Pääsin jo käymään tuolla Marienbergin linnoituksellakin, tosin en sisällä, mutta en kyllä ees tiedä pääseekö sinne sisään. Museossa kuitenkin oon nyt käynyt, ja siellä jos missä on paljon nähtävää. Myös Residenzin sisällä kävin tänään, ja se on aivan mahtavan upea, ihan kuin ulkoakin.

Pääsin kokemaan täkäläisen katolilaisen messun yhtenä paikallisena pyhäpäivänä. Se oli tosi mielenkiintoista, tosi erilaista kun Suomessa ja paljon näyttävämpää. Siellä on edessä paljon pappeja purppuranvärisissä kaavuissa ja lisäksi etupenkissä istu paljon valkokaapuisia herroja joilla oli hassut mustat hatut (valitettavasti en osaa kovin asiantuntevasti näitä juttuja kuvata). Sitten oli monta kolmehenkistä sotilas(tms)ryhmää joilla oli jokaisella erilaiset uniformut ja jokaisen ryhmän keskimmäisellä oli iso lippu. Ehkä siinä puolivälissä messua lähdettiin kulkueena ulos kirkosta ja kuljettiin kaikki pitkin katuja Residenzille (iso palatsi täällä) ja sen edustalle oli tehty pieni alttari ja siellä oli sitten jotakin meneillään. Sitten käveltiin takaisin kirkon edustalle toista reittiä ja siellä oli viimeiset jutut. Koko kävelymatka oli arviolta kilometri, ja koko matkan oli kaiuttimia joista kuulu, mitä ilmeisesti kirkossa olleet esilukijat aina luki, ja laulettiin siinä myös pari virttäkin. Ja kadun varsilla oli paljon erilaisia koristuksia. Että näin täällä. Ja mielenkiintoinen yksityis kohta oli se, että siellä oli jollakin sellainen joku uurna jota se heilutti puolelta toiselle ja siitä tuli koko ajan jännänhajuista savua.

Oon tietysti yrittänyt vähän opiskellakin jossain välissä, eniten päänvaivaa tuottaa Suomeen tehtävät matkailukurssit, täkäläiset kurssit ei niinkään stressaa. Mutta kyllä se siitä, yritän keskittyä kuitenki täällä olemiseen ja tästä ajasta nauttimiseen. Tässä nyt varmaan oliki tärkeimmät kuulumiset pääpiirteittäin, kirjoittelen vielä lisää ainakin noista reissuista mahd. pian. Ensi lauantaina matkustan Berliiniin melkein viikoks, niin siitä täytyy sitten myös yrittää kirjoittaa tärkeimmät tänne.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti